fit20 in het buitenseizoen?

Wat een heerlijk lenteweer hebben we. Het buitenseizoen breekt los. We gaan weer tuinieren, fietsen, suppen, tennissen of golfen! Hoeveel zin hebben we dan eigenlijk om binnen onze fit20 training te doen? Ook al ben je in 20 minuten klaar soms lonkt toch het buitenleven.

Dan is het goed om te bedenken dat fit20 je niet alleen beresterk maakt maar ook een overdraagbare conditie geeft. Wat is ook al weer een overdraagbare conditie? Neem als voorbeeld suppen. Als je veel gaat suppen krijg je een ‘sup’ conditie. De spieren die je tijdens het suppen het meeste gebruikt worden sterker. Je wordt ook behendiger in het suppen. Samen zorgt dit ervoor dat suppen steeds makkelijker en beter gaat. Maar een ‘sup’ conditie neem je niet mee als je gaat mountainbiken. Om goed te mountainbiken moet je een mountainbike conditie en mountainbike vaardigheden ontwikkelen. Precies zoals in een triathlon. Voor ieder onderdeel moet de triatleet een aparte conditie opbouwen en aparte vaardigheden ontwikkelen.

Wat fit20 voor je doet? De fit20 training zorgt voor een substantiële toename van je kracht én geeft je een overdraagbare conditie. Dat legt een fundament onder je hele leven en je gezondheid. Alles wat je doet gaat er beter door. Tuinieren, suppen, golfen, fietsen, wandelen. Het hele heerlijke buitenseizoen lang!